Deze live-uitvoering is prachtig

Ik ben altijd wat verdeeld als het gaat om muziek v.w.b. ‘het origineel’ of de ‘live uitvoering’. Dit hangt eigenlijk van de artiest of band af. Er zijn tal van muzikanten die live hun zangstem of precisie van instrumentenwerk niet halen. Of bij lange na niet. Of te dronken of laks zijn om het nummer goed uit te voeren. Of er een twist aangeven die niet goed uitpakt, omdat ze het origineel niet meer kunnen horen of spelen omdat ze dit al x jaar moeten doen. Begrijp ik wel. Toch wil het publiek natuurlijk wel gewoon ‘de hits’ horen (if any).

Als het heel goede muzikanten zijn, dan komt zo’n live-uitvoering wel goed. Goede zang. Goed gitaar- en drumwerk, etc. En liefst nog een twist aan het origineel, zonder dat het het origineel te niet doet. Door er bijvoorbeeld een origineel intro of outro aan te hangen. En dat is precies wat (volgens mij: one day fly) Tom Odell doet met zijn ‘Another Love’. Een zeer pakkend nummer. Het heeft iets ‘hauntings’ op het eind met de ge’overdubte stemmen. En zijn stem en teksten. En dat piano-intro met grove, geramde akkoorden. En, over dat intro inclusief origineel intro: daarvan kun je hieronder wat meer zien. Goosebumps all over!

Wát gaaf gedaan. We beginnen met de meest uitgekauwde klassieke piano-intro Fur Elise van Beethoven, maar dan RAMT hij de akkoorden van zijn Another Love er achteraan. Het publiek gaat door het dak; schreeuwen van herkenning en daarna overgaan tot het meezingen van de songtekst. Ge-wel-dig gedaan.