De commentaren-sectie op social media

Social media heet social omdat je sociaal kunt doen. Maar ja, echt sociaal is het niet natuurlijk. Eigenlijk had het ‘interactie media’ moeten heten, want je kunt als uitgever van een bericht (of je nu particulier of zakelijk bent) commentaren krijgen en hierop reageren: interacteren dus.

Dit kan positief zijn maar ook negatief. Je mag en kunt van alles verwachten. Ik reageer ook wel eens op social media: op Instagram op privepersonen of op Facebook op artikelen die ik voorbij zie komen.

Vooral op YouTube zijn de (internationale) commentaren soms echt hilarisch. Ik kwam dit nummer van Sting tegen op YouTube; ben nooit echt fan van hem geweest, maar hij heeft natuurlijk wel veel goede muziek gemaakt. Zowel solo als met The Police.

Eén van zijn klassiekers speelde hij in dit videofragment ook live. Maar er is een nogal opvallende verschijning in beeld. Of ‘verschijningen’. Sommige mannen worden al opgewonden van een damesfiets, maar de commentaren op de rondborstige mevrouw op leeftijd eronder: ik vond ze zelf erg grappig! Ohw ja, de vrouw is zichzelf érg bewust van de camera’s, zie je ook op andere registraties van dit kleine concert.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de muziek zelf: hieronder de video zelf, in vol ornaat….