De beste band van Nederland

Zonder twijfel, met ingang van nu. Of al een tijdje. Er komt best veel goeie muziek van Nederlandse bodem, stiek. Vroeger had je Golden Earring (nooit zo heel fan van geweest hoor, met wat uitzonderingen), maar ook BLOF (zelfde verhaal) maar ook Frank Boeijen, Doe Maar, The Time Bandits, De Dijk, Van Dik Hout, ga zo maar door. Vooral die laatste band heeft ook echt wat pareltjes. En ‘Onderuit’ van De Dijk heb ik recent herontdekt. Wat een goed nummer; kijk onderaan dit blog.

Maar goed, Di-rect dus. Ze scoren best veel hits. En die zitten goed in elkaar. Eenvoudig, maar catchy en doeltreffend en dat is een enorme kunst. Hun mooiste nummer, of misschien wel het beste nummer van Nederlandse bodem van de laatste 10 jaar: Soldier On.

Nu tijdens het uitwerken van dit mini blogje om Di-rect een veer in hun gevallige bipsen te steken: Through the looking glass…. en OMG It’s happening. Beide nummers zijn veel op de radio de laatste maanden. En terecht. Dit zijn gewoon heel goede poppy rocknummers met een dijk van een stem van zanger Marcel Veenendaal.

Ja. We zijn er uit. Di-rect is de beste band van Nederland, al een jaar of 10. Dat mag gezegd worden. En dat doe ik dus bij deze. Kijk maar wat je met die informatie doet.