Dat website’je van jou is nogal omsamenhangend

Laatst zei iemamd tegen mij: jouw website (doelend op dit blog) heeft helemaal geen echt thema toch? Geen rode draad?

Uhm, mijn eerste reactie was: dát klopt. Moet dat dan? Het is wel duidelijker als je alleen over één onderwerp schrijft, maar, toen besefte ik: de rode draad is er wel: dat is namelijk mijn mening, haha!

Ik zeg wel eens:
Iedereen heeft recht op mijn mening

Dat is natuurlijk een dikke knipoog. Zo’n opmerking komt super-narcistisch over, maar ik weet: en mensen die mij kennen ook, ik ben alles behalve narcistisch. Maar ik kan wel cynische humor hebben. Dat vind ik gewoon grappig. Zelfspot is mij ook niet vreemd. Ik probeer wel eerlijk te zijn, ook (en misschien wel: vóóral), tegen mezelf. Niemand is perfect. Ik ook niet. Verre van dat. Maar ik leef niet in een leugen of met een dubbele agenda. Ik heb geen pretenties. Ben niet materialistisch, al kan men dat denken omdat ik wel van mooie dingen houdt. Ik heb overal voor gewerkt, zelf verdiend en geen schulden. Ik hou van mooie gitaren en auto’s. En reisjes maken. En uiteten.

Ineens bedacht ik me: voor dit blog had ik eerst een zogenaamde tagline. Dat is een stukje subtitel tekst zeg. Ik had daar heel lang staan “Regelmatig nieuwe blogs, maar of je dáár nu op zit te wachten?”, maar door dit blog heb ik het veranderd naar “Iedereen heeft recht op mijn mening”. Omdat ik dat grappig vind. En scherp. Het is op het randje. Het mag best prikkelen. En zelfs irriteren. Ik denk dat als je mijn tekstjes leest, wel weet dat het niet serieus bedoeld is.

Ofwel: dit blog gaat vooral over dingen die ik zelf leuk en interessant of bijzonder vind. Van wappert van auto’s en gitaren naar dieren, kunst, muziek, reisjes en wat verder ‘in het brein opkomt’, en dat laatste is vooral veel en heel divers. Ik schreef al eerder: ik denk en type snel. Zo’n onderwerp voor een blog komt ineens op, en dat heb ik binnen een paar minuten en vooral in één ruk ‘op papier’ staan. En, bij deze dus weer een stukje tekst. Of blogje.