Speelgoed voor volwassenen

Neee…. ik bedoel hier geen 18+ speelgoed die je bij bepaalde winkels kunt kopen, maar Lego. Ja, blokjes. Iedereen kent het. Misschien wel het bekendste speelgoed ter wereld? Wat ik mij kan herinneren uit mijn jeugd had je gewone Lego en Duplo: voor kleine kinderen. Later kreeg je allerlei thema’s. Een buurjongetje had bijvoorbeeld ruimte-lego, een ander buurjongetje had weer een electrische trein: super allemaal. Maar Lego, het bedrijf, was slim en ging steeds meer hun collecties uitbreiden: allerlei thema’s, technisch Lego, noem maar op.

Een aantal jaar geleden ging ik elk jaar met een stel vrienden naar Duitsland of België om te kerstshoppen. Heerlijk! Weekendje weg, hotelletje, genieten! En zo kwam ik in Keulen, Duitsland, ineens een Lego-winkel tegen. Ik zei tegen mijn toenmalige vriendin Karina: “Hey, da’s grappig, effe naar binnen om te kijken”. En na vele jaren werd ik ineens geconfronteerd met het speelgoed dat mij als kind zo gelukkig maakte! Allemaal opgebouwde gave objecten van Lego zag ik om mij heen. Ik zei tegen haar: “Ik word hier gewoon weer vrolijk van, al die kleurtjes, en poppetjes, en objecten!”.

Op dat moment verder niks gekocht hoor, het was meer een leuke ervaring, maar toen het een week later ofzo 1e kerstdag was, trof ik een grote doos onder de kerstboom aan. Ze had dus gewoon een groot pakket technisch Lego gekocht! Supergrappig, attent en leuk! En zo ontstond de traditie dat ik elk jaar, gedurende onze relatie althans, met kerst een Lego-pakket waar ik vervolgens dagen mee bezig was om het in elkaar te zetten.

De relatie is over, ons contact niet want we hebben samen onze twee Pembroke Corgi’s Charlie en Yogi, maar ik heb de traditie voor mijzelf wel voortgezet: niet persé met kerst hoor, maar als ik iets gaafs zie van Lego (met name de Creator-serie), dan koop ik het. Wel een beetje afhankelijk van de (vaak spaarzame) vrije tijd die ik dan heb hoor.
Inmiddels heb ik wel een collectie: met name wat typisch Engelse/Britse objecten die erg leuk zijn, zoals een Mini Cooper, een rode dubbeldekker bus en twee miniatuur stadsdingen (zie foto); echt leuk en aan te raden voor als je eens wil ontsnappen aan je dagelijkse sleur/hectiek, werk, beeldschermen van je laptop en telefoon, enz.

Deze staat nog op het lijstje: wel of niet kopen… Wát gaaf… Ik word hier weer kinderlijk blij van…
#NeverGrowUp (ik zou nog blijer worden als ik de echte Tower Bridge binnenkort weer kan bezoeken…)