Mei even niks voor mij

De eerste week van april (2023) is nu nét voorbij. Maar ik weet al: de mei maand gaat mijn rustmaand worden. De helft van dit nieuwe jaar is nog niet voorbij, maar ik merk dat ik effe moet niksen. Vanaf begin januari was het eigenlijk druk met alle zakelijke werkzaamheden die ik te doen had, voor en bij diverse opdrachtgevers ook. En stoom heb ik geblazen door al een roadtripje in en naar Normandië te maken. En recent mijn roadtrip door Sardinië. En ik schaam me bijna om te zeggen dat ik as. week met een vriend een paar dagen naar Munchen ga. Dat stond al een tijdje, maar was verschoven doordat ik niet kon.

Verder veel dingen om mij heen, in privésfeer. Van leuke tot minder leuke dingen. Van diverse uitjes en dineetjes met familie, vrienden, collega’s, tot en met energiezuigende negatieve dingen. Eigenlijk wat iedereen wel herkent en meemaakt, denk ik zo. Ik ontspan door na het eten op de hardloopband te staan, te douchen en dan simpelweg liggend (op de bank, of voorkeur: bed) stompzinnig een nieuwe Britse serie ofzo te kijken. Héérlijk man. Maar goed: elleke avond een beetje Netflix uitspelen, dat past mij niet. Ben ik te ondernemend of onrustig voor. Dat benijd ik wel eens: mensen die dat kunnen. Die hebben weinig stress. Ik probeer mijn stresslevel altijd wel in de gaten te houden: dat gaat mij de laatste jaren beter af. Ook wel omdat ik regelmatig ‘decompress’, zeg maar. Effe de lucht er uit laat. En niet 2 of zeker niet 3 avonden achter elkaar dingen af te spreken of buiten de deur te zijn. Een 100% waterdichte modus heb ik niet gevonden, maar het gaat beter. En beter.