Mainstreammedia en hun oorlogsverslagen

Ik was tijdens de corona-pandemie al best kritisch (geworden) op de politiek en ook de media. Ik geloofde altijd in de oprechtheid van de overheid, en het nieuws wat hieruit voortkwam. Toch ben ik dingen anders gaan zien. Vooral in de corona-periode is er zóveel aantoonbaar voorgelogen. En nu zie ik hetzelfde eigenlijk met de oorlogssituatie in Ukräine en Rusland. Vanmorgen een nieuwsitem met de titel:

‘De Russen zullen oprukken, maar in een guerrillastrijd zijn ze niet goed’
(klik hier voor het artikel)

Ik geloof dit gewoon niet.

Er zal een doel achterliggen om de rest van de wereld te laten zien dat we met zijn allen, in samenwerking met Ukraïne, ons niet gek laten maken door Rusland: de titel van het item wekt de suggestie dat ze een beetje aanrommelen.

Geloof je nou echt dat Putin & co na 8 jaar Ukraïne waarschuwen, zomaar onvoorbereid met zoveel geld, power en legermacht deze oorlog is begonnen? Wetende dat hij dan veel (NATO)landen tegen zich krijgt. Nee. 100% van niet.

Die man is schathemel rijk, intelligent, onbevreesd, machtig en daarom ook gevaarlijk. Dit is nog lang niet voorbij. Nu net een nieuwsitem: tijdens de onderhandelingen tussen Ukraïne en Rusland deze morgen, zijn de Russen gewoon in ‘full attack’ tegen Ukraïne. Nee, geloof me: die Putin laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Bah. Oorlog is voor niemand goed. Ook niet voor de militairen die dit verplicht zijn te doen en zeker niet voor de burgers aan beide kanten. Zo triest dit allemaal.

Nieuwe update: ja, zie…. precies wat ik al dacht & schreef… Nu blijkt Rusland toch gewoon met een konvooi van 60+ km lang Ukraïne in te trekken….

Nieuwe update vanuit Ukraine: een kennis van mij die dus bevestigt dat het nieuws uit Ukraïne bewust rooskleuriger word gebracht, dan de werkelijkheid is: