Ja, weer een nieuwe roeping?

Vorig jaar ofzo, wilde ik online gitaarlessen maken voor YouTube. Alles staat redelijk klaar in de steigers. Heb van alles uitgeschreven, alleen nu filmen. Het is er nog niet van gekomen; heb nogal een druk leven, met veel werk, veel prive, etc. Leuk allemaal, maar niet alle plannen krijgen zo doorgang.

Maar, ineens, vandaag, kreeg ik een brainwave. Ik vind het namelijk lekker en fijn om over een zgn. backing-track* met sologitaar over heen te experimenteren. Gewoon beetje klooien met toonladders, gitaartechniekjes, etc. Ik merk dat ik dat het leukst vind bijna. Het is een combinatie van opnamen maken en oefenen. Toen bedacht ik: wat zou er toffer zijn, dat je dat voor anderen mag doen: dus iemand vraagt je om bijvoorbeeld het gitaarwerk, of liever: een gitaarsolo, op te leveren voor een nummer van hen (een artiest of band). In het verleden waren er veel bekende sessiegitaristen, zoals o.a. Steve Lukather van Toto, maar ook Eddie van Halen’s wereldberoemde solo op Michael Jackson’s Beat It, is één van de beroemdste voorbeelden waarbij een gitarist een stukje solo oplevert voor een andere artiest.

Dat lijkt me gewoon ook supergaaf. Zó gaaf, dat ik zelfs een domeinnaam sessiegitarist.nl heb geregistreerd, en daar een mini-website op hebt geplempt. Dit zodat mensen mij kunnen benaderen. Voorlopig gratis, gewoon voor de leuk. Ik hoef er niet van te leven natuurlijk, of zelfs geen geld aan te verdienen.

Mocht je dit lezen, en een sessiegitarist zoeken: let me know!
I’m in for the job. Pop? Metal? Rock? Blues? Anything will fit.
Klik hierrrrrrrrrr om sessiegitarist.nl te bezoeken 😉

Overigens, één van de meest indrukwekkende gitaarsolo’s van de laatste jaren is op het nummer Ancestral te vinden: de sessiegitarist in deze is de Britse Guthrie Govan, die voor de muzikant Steven Wilson de gitaarsolo inspeelt. Wát een gitarist en wát een solo.

* een backingtrack is een stuk intstrumentale muziek (kan van een bekend nummer zijn, maar ook een onbekend nummer, waarbij je als gitarist over heen kan spelen, raggen, jammen, etc)