Investeren in cryptocurrencies: het is echt heul simpel

Mijn directe omgeving weet ik dat ik al een hele tijd met cryptocurrencies in de weer ben. Cryptocurrencies is digitale valuta. Bitcoin is daar één valuta van. Zo heb je naast Bitcoin ook onder andere Ethereum, Cardano, Bitcoin Cash, noem maar op. Cryptocurrencies domineren nu het nieuws, want mensen die geld hier in hebben gestoken, zien hun geld met enkele factoren groeien. Natuurlijk heb je de ‘old skool’ financiële mannen uit de dito wereld die zeggen dat het een luchtbel is, dat het allemaal extreem risicovol is: ja, ieder zijn mening, maar een hard feit is dat men uit de klassieke, traditionele financiële wereld dit al vele jaren roept en dat al deze jaren de Bitcoin en zijn medemunten er gewoon nog zijn. En blijven. En stijgen.

Regelmatig krijg ik vragen: hoe investeer ik ook in cryptocurrencies? Is dat moeilijk? Is het risicovol? Ben ik niet te laat?

Nee, het is niet moeilijk, en nee, je bent niet te laat. Je kunt op dit moment nog heel eenvoudig veel geld verdienen. Let wel: ik ben geen financieel adviseur, maar ook weer geen hobbyist. Ik heb mij erg verdiept in de materie de laatste jaren. Ik wil het in dit blogje simpel houden: hoe investeer je ook geld. Want moeilijk is het niet. Echt helemaal niet zelfs. Dat leg ik hieronder uit. Wil je meer weten over hoe cryptocurrencies werken of waar elke munt voor staat, wat het doet: daar zijn talloze blogs en vlogs op YouTube van te vinden.

Ik richt mij hieronder dus sec op hoe je de eerste stappen zet om je geld in cryptocurrencies te veranderen. En het maakt niet uit of dit 100 euro is of 10.000 euro is. De stappen zijn hetzelfde. Zelfs als je maar 100 euro investeert, kan ik je wel toezeggen dat je er over een paar maanden ‘enkele honderden euro’s’ uit kunt halen. Tip: wees niet te gretig; als het goed is, is het goed. Beloon jezelf met de winst, en niemand weet hoe het op heel lange termijn gaat verlopen met alle cryptocurrencies.

Okay, de volgende stappen (hoe ik het gedaan heb):

 1. Ga naar Bitvavo via deze link
  (Dit is een betrouwbaar platform van Nederlandse bodem)
 2. Kies rechtsbovenin voor [aanmelden] en volg alle stappen;
  de registratieprocedure vond ik wel grappig: je moet o.a. met je gezicht voor de webcam
  zitten in twee posities; alles is gedaan om je veiligheid te waarborgen, dus je moet even deze stappen doorlopen
 3. Als je eenmaal bent geregistreerd en op het eerste scherm terecht bent gekomen (het dashboard), dan zie je de mogelijkheid om [tegoed storten] of [tegoed opnemen]
 4. Je kiest nu natuurlijk voor [tegoed storten]
 5. Je komt dan op een scherm waarbij je in Euro’s een bedrag kunt invullen en een overboeking kunt doen met bijvoorbeeld iDEAL. Eenvoudiger kan het niet; net als betalen bij een webwinkel
 6. Als Bitvavo je geld heeft ontvangen/verwerkt (dit gaat vrij snel), dan heb je dus feitelijk een online portomonnee van laat zeggen als voorbeeld 500 euro
 7. Van deze 500 euro, kun je nu dus cryptocurrencies kopen: je ziet dan in Bitvavo dat je 500 euro tegoed hebt
 8. Scroll vervolgens op het homescherm wat naar beneden en kies de munt die je wil kopen (hierover verderop iets meer)
 9. We kiezen voor dit voorbeeld voor Cardano (afkorting: ADA); zie screenshot hieronder:
 10. Je vult het bedrag in euro’s in, je ziet hoeveel Cardano’s je hiervoor krijgt en druk dan op [kopen]
 11. Je bent nu in bezit van cryptocurrencies. Stap 8 tot en met 10 kun je herhalen met andere munten
 12. Mocht dit toch niet duidelijk zijn (ik heb het geprobeerd in zo Jip&Janneke mogelijke taal uit te leggen), of je hebt nog wat vragen ondanks de tips hieronder: mensen die mij kennen, hebben mijn contactgegevens, of het mailadres hier op de website óf via LinkedIn; ik hoor het wel 😉Nog wat tips:
 1. Installeer de mobiele app van Bitvavo op je smartphone:
  Klik hier voor de Apple iOS versie voor iPhones en iPads
  en klik hier voor de Google Android versie.
  Met de mobiele app kun je heel snel continu zien wat de koersen zijn, maar ook geld bijstorten of opnemen.
 2. Raak niet nerveus als de koersen enorm kelderen: dit gebeurt continu en is geen reden voor paniek; ze stijgen namelijk ook weer net zo hard, en meestal alles binnen enkele dagen.
 3. Laat je niet door anderen van de wijs brengen: “iedereen” heeft ineens geld verdiend met cryptocurrencies, en iedereen weet het beter cq. is expert. Blijf nuchter en kijk naar je eigen investering
 4. De gouden tip: zo heb ik mij verdiept (als je hier uberhaupt interesse in hebt) kijk op YouTube naar de cryptocurrency-specialisten die de meeste volgers hebben: doorgaans hebben zij immers ook het meeste verstand van deze handel: anders zouden veel volgers natuurlijk afhaken. Zo simpel is het.
 5. En natuurlijk de vraag: welke munten moet ik hebben om goed geld te verdienen?
  Ik zou gewoon gaan voor de Bitcoin zelf (je hoeft niet een hele Bitcoin te kopen; dat is onbetaalbaar, maar je kunt ook deeltjes van Bitcoin kopen via Bitvavo), Ethereum en Wil je inzetten op wat kleine munten met hoge potentie? Kijk dan naar Polkadot en Tron.

Ik wens je veel geluk en rijkdom toe. En stuur mij een bedankmailtje (is voldoende), als je door dit blogje over een paar maanden een nieuwe Bentley hebt besteld…