Heel fijne televisie. Om van te genieten.

“Genieten”. Vind ik echt zo’n jeukwoord. Vooral omdat het vaak door zoetnekkerige types zo vervelend word uitgesproken, ofzo. Of in een bepaalde context. Geen idee waarom ik dat vind.

“Ik koop een gebakje. Dat word genieten”.
Of “smullen”. Ook zoiets, haha. Zal wel aan mij liggen.

Maar toch, he?
Ik heb wel genoten. Van Harry’s Garage.
Nee, nee, voordat je er iets fouts bij denkt. Het is een YouTube kanaal, van een zeer typische Brit, genaamd Harry Metcalfe.

Ik volg zijn YouTube kanaal al even. Daar laat hij allemaal mooie auto’s zien, die vooral in zijn eigen bezit zijn. Wauw! Maar hij schijnt ook een ander kanaal te hebben, over “farming”. Deze Britse boer is autofanaat, maar blijkt ook de oprichter te zijn van oa automagazine EVO.

Waar ik nu van genoten heb? Nou, heel specifiek deze twee video’s. De rust, de beelden, alles.
Hoe nonsen Harry, de überBrit, met een heel oude witte Rolls Royce uit de jaren 70, gewoon van Engeland door West-Europa helemaal door Noorwegen naar de Noordkaap rijdt. Zo leuk om te zien, het keek zo snel weg, gewoon zonde dat het was afgelopen. Echt een aanrader, ook al ben je niet echt een autofanaat.

Dat was echt effe een uurtje genieten.
Zie, ik kan het wel.
Nu alleen een beter synoniem voor het woord zoeken.

En deel twee:

De prachtige foto van de witte Rolls Royce, met het Noorderlicht op de achtergrond is gemaakt door Justin Leighton