Hardlopen

Sporten. Ik ben er in mijn leven nooit consequent mee geweest. Wel heb ik altijd spijt gehad dat ik niet op voetbal heb gezeten. Dat is nu eenmaal zo gelopen. Ik merk namelijk dat ik, zonder ook maar een uur voetbaltraining te hebben gehad, wel gevoel voor de bal heb en dat ik een zeer goed reactievermogen heb. Verder heb ik ook stevige bovenbenen, die ook bij menig voetballer zijn te zien. Toch mijn roeping gemist, denk ik. Maar goed, hardlopen dus. Eén keer in de zoveel jaar ben ik er weer fanatiek mee bezig, maar het kan ook zo weer stoppen.

Nu zit ik in de fase dat ik het lekker vind om te joggen, en de vorige keer dat ik fanatiek was, moest ik geforceerd stoppen door een aaneenschakeling van blessures. Toen ik eenmaal echt hersteld was, had ik al 1,5 jaar niet meer gejogd: dat motiveerde me niet meer om het weer op te pakken, na zoveel tijd- en conditieverlies. Enige maanden geleden bedacht ik me: laat ik daar weer eens mee beginnen. In oktober mondjesmaat en in november en met name december weer vrij fanatiek. Nu zit het weer in mijn systeem en moet ik van mijzelf, ondanks een moordend zakelijk/werk-tempo en -leven, tenminste twee keer per week hardlopen. Vandaag kwamen mijn nieuwe hardloopmuiltjes binnen: de Nike Pegasus 37.

Zondag maar weer eens een rondje lopen om te proberen. Ik merk dat het mijn hoofd leegmaakt en dat een goede werking op mij heeft: het loslaten van bijvoorbeeld stress of (als ik ze al heb tegenwoordig) negatieve gedachten. Ja, het is tóch wel een aanradert (op zijn Rotterdams, vandaar de extra t op het eind) dat hele sportgebeuren. Probeer het ook eens 😉