Half werken, half relaxen

Half maart: een mooie tijd om even er tussen uit te sneaken. Jaren geleden deed ik dat vaker: werken & relaxen. Ik sta op, doe mijn dingen, waaronder Corgi’s eten geven en uitlaten, daarna slinger ik mijn laptop aan, Bluetooth speaker, Radio (538 tegenwoordig weer), koffietjes en dan begin ik met werken. Heerlijk. Goed uitzicht, andere omgeving, etc. Dat geeft mij altijd een impuls voor mijn creatieve vermogen. Heb wel constant lijntjes met Nederland hoor. Collega’s, opdrachtgevers, leveranciers, maar dat is dan toch veel relaxter allemaal dan dat ik dat thuis of op kantoor doe.

Tot een uur of 1300u of 1330u, dan is het tijd om de hondjes uit te laten. Bij terugkomst blijf ik nog even bij ze, en dan ga ik op pad. Van begin van de middag tot einde middag; de stad verkennen, rondtoeren met auto, e-step of wandelend. Soms Airpods in, en soms juist ook niet. Heerlijk om gewoon steeds op dát moment te bepalen. Ik lunch wat, of als ik ‘s morgens al goed ontbeten heb, eet ik einde middag in een leuk tentje, cafeetje, restaurantje of foodcourt, whatever. Dan ga ik terug naar mijn accommodatie en is het dinertijd voor de Corgi’s. Daarna gaan we de avond lekker in. Contacten met mensen, doelloos internetten, televisie kijken, etc. En zo gaat de dag voorbij. Heerlijk. Ga ik weer vaker doen.

Het mooie is ook: veel mensen hebben/hadden niet eens door dat ik in het buitenland zat, want ze krijgen gewoon mails, Whatsappjes en ik lever mijn werk op aan collega’s of opdrachtgevers. Dat is het mooie van remote werken. Vroeger was dat iets aparts, maar tegenwoordig, na de Corona-periode, is het al veel meer gemeengoed om thuis (lees: niet op kantoor te werken).

De reis met de hondjes is heel goed gegaan naar de huidige bestemming; was toch even een paar uur doorbeuken met de auto, maar ze hebben zich heel goed gehouden. Regelmatig stoppen, effe benen (en pootjes) strekken en door. Voorzichtig maar even kijken waar ik in de Mei maand naar toe wil gaan; niet om dat het dan mei-vakantie is, Juist niet, maar omdat het een mooie interval qua periode met de huidge periode (het is nu half maart, immers).