Fakers op Instagram

Instagram. Feitelijk de “Twitter voor plaatjes”, Of: “de Facebook met minder tekst”. Ik vind het nu wel een leuk medium, lekker een fotootje of videootje (of wat) plaatsen, wat tekst erbij, klaar. Scrollt ook heerlijk weg. Het lijkt soms populairder dan Facebook. Twitter gebruik ik al jaren niet meer, en LinkedIn heb ik nog wel zakelijk, maar ik merk dat ik hier ook nog weinig waarde aan hecht: ik heb erg veel mensen gemute. Mensen waarmee ik wel connected ben, maar die alleen maar bullshit posten. Terug naar Instagram: vannacht kon ik wat minder goed slapen, en ik werd midden in de nacht wakker. Achteraf gezien had dit er toch wel mee te maken dat ik onverwachts vernam dat een voormalige vrouwelijke opdrachtgeefster (geboren 1972) was overleden. Kwam toch wel effe binnen. Dan maar effe smartphonen, in de hoop dat mijn branderige ogen mij de benodigde nachtrust zouden geven.

Ik zag dat ik een direct-message-notificatie had op Instagram. Ik keek even. Aha, een Franse dame. Een paar foto’s maar op haar profiel, allemaal niet zou oud en maar een paar vrienden. Opvallend. Kán natuurlijk, maar ik was wel gelijk op mijn hoede: dit leek wel erg een spamaccount. Al eens eerder gehad: zo’n gesprek slaat snel over op ‘geld overgemaakt krijgen’. De kans is dan ook extreem groot dat er één of andere zieke mannelijke geest achter het account zit. Ik had dus al een beetje slechtere zin door gebrek aan nachtrust, dus ik dacht: ik ga even proberen deze spammer uit de tent te lokken. Kijk zelf maar even hoe dit gesprek verliep (mijn teksten staan aan de rechterzijde, de spammer links):
_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________
Het zal geen verrassing voor je zijn, dat ik het account na mijn laatste opmerking geblocked heb 😉