Dé oplossing voor als je je sleutels kwijt bent

Ja, klip en klaar, heel simpel: wie overkomt dat niet? Dat je je sleutels kwijt bent? Sommige mensen nooit, sommige mensen heel vaak, en sommige mensen: die zitten er tussen in. Ik behoor bij die laatste groep. Omdat ik vaak druk ben, ben ik ook chaotischer. Wat weer weinig met mijn geheugen te maken heeft: ik kan dingen jarenlang heel goed onthouden, maar kleine, onbelangrijkere dingen: die kan ik snel vergeten. Hoe vaak ik niet naar mijn sleutels heb gezocht. Eigenlijk vond ik ze altijd wel terug, maar dán zaten ze in mijn laptoptas, dán weer in mijn hardloopjassie, dan bij iemand anders in de handtas, ga zo maar door.

Daar is natuurlijk wel een oplossing voor: beter opletten wat je doet. Maar dát is effe lastig, om je nieuwe maniertjes aan te leren. Dan maar hulp die je kunt kopen. Iets fysieks en technisch, bedoel ik dan he? Er zijn dus van die kleine apparaatjes te krijgen*, die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt hangen, en via een mobiele app kun je ze dan terugvinden. Je ziet dan een kaartje met waar de sleutels dan ongeveer zouden liggen én je kunt ze ook oproepen door een button in de app in te drukken: dan gaat dat apparaatje piepen en zo kun je op het geluid af gaan als je je sleutels redelijk in de buurt hebt liggen.

Echt heul fijn. Ik heb dit al vaker gehad en gedaan. Zit ik in de auto, kan ik mijn huissleutels niet vinden: de app bracht dan de oplossing. Ik drukte die button in, en hoorde vanuit de kofferbak het snerpende geluid. Ah, mooi, kon ik weer rustig ademhalen. En zo meer van dit soort voorbeelden. Zo’n apparaatje kost nog geen twee tientjes, en je schaft er dus makkelijk een aantal aan voor je kostbare bezittingen. Die kleine investering geeft gróte rust: mij althans!

Dus aan alle chaoten: overweeg het eens, en leef relaxter!

* zie de foto: dat mintkleurige vierkantje, in meerdere kleuren verkrijgbaar via bol.com partner 332IQ.
Klik hier om er ook een handvol te bestellen!