Mijn favoriete acteur

Hij ziet er wat bonkig uit. Het is geen George Clooney of Bad Pritt qua uiterlijk. Hij heeft een Schots accent en niet erg veel mensen buiten Groot Brittannië lijken hem écht te kennen. Alhoewel hij wel wat rollen heeft gespeeld in grote films; zijn typische gezicht zal misschien wel een belletje doen rinkelen.

Stephen Graham. Ik heb niet alles van hem gezien, maar wel heel veel. Vooral Britse series. Waarom? Omdat hij een neus heeft voor goede scripts. De series waarin hij speelt vind ik doorgaans erg goed, en getuige de vele reviews en positieve verhalen in Britse Series Facebook-groepen ben ik niet de enige. Hij speelt vaak typische rollen. Niet persé de held, maar ook niet persé The Bad Guy. Veelal de normale man, die ook tegen pech en verderf aan loopt. Je hebt dan met hem te doen. Alcoholverslaafd. Familie- en/of geldproblemen. Maar hij acteert het zo realistisch, dat je het gelijk gelooft.

Nu is er een heel nieuwe serie nét op Netflix, terwijl zijn series en films vooral niet op Netflix te zien zijn maar op Britse zenders als BBC en ITV. Aanraders? Oef. Waar te beginnen. Laten we beginnen dan met Bodies. Die nieuwe van Netflix dus. Zelf nog niet aan begonnen, maar die serie zal binnen nu en een paar dagen wel gebinged zijn door mij. Eerst nog een andere serie afkijken (The Long Shadow) en F1 in USA.

Een impressie? Ik vond dit op YouTube: “The Rise Of Stephen Graham”