Hoe is jouw zomerperiode?

Ja, die is aangebroken, is zakelijk Nederland. Dat is hier vrij onhandig geregeld, want door de diverse regio’s, bouwvak- en schoolvakanties, ligt het bedrijfsleven in Nederland gewoon 10, 12 weken helemaal stil. Want de één gaat de eerste 2, 3 weken, de andere in de helft, de andere aan het eind; allemaal, bij een groter bedrijf helemáál, afhankelijkheden van elkaar. Zaken liggen dan vrij lang stil. En moeten na de vakanties weer opgepakt worden, met alle gevolgen van dien. Onhandig. Is er een betere oplossing? Dat weet ik niet.

Ik ben op dit moment ook niet weg, maar dat is mijn voordeel: ik ben niet afhankelijk van school-of bouwvakvakanties. Ik kan vakantie nemen wanneer ik dat wil, dus kies ik er logischerwijs voor om dit vóór of na deze drukke piekperiode te doen. Ja, niet alleen qua kosten maar ook qua beschikbaarheid van accommodaties: alles is nu piekdruk. Ik kies er dus altijd voor om na de zomerpiek op vakantie te gaan, liefst midden of eind september. Dan is het vaak nog wel lekker weer genoeg om iets te doen, en rustiger. En goedkoper. Gewoon een handigere combinatie, als je het tóch voor het kiezen hebt.

Het weer is hier zo wisselvallig : nu regent het keihard, tijdens dit schrijven, maar de laatste drie weken zaten we ook in diverse hittegolven. Ik kan er vrij goed tegen, maar mijn doggies vinden dat wat minder lekker met die dubbele vachten van ze. En ze waren veel bij mij, en zullen dat aanstaande tijd ook zijn. Mijn ex-vriendin waarmee ik de hondjes co-ouderschap, moet binnenkort geopereerd worden en daarna herstellen. Ze heeft al een tijd fysiek lastig van een liesbreuk, dus kan ze de hondjes niet (de auto in) tillen en uitlaten is ook lastig. Dus vooralsnog moeten ze bij mij blijven, dus kan ik ook niet weg. De hondjes naar een pension of andere oppasmogelijkheden, is een no-go. Nooit gedaan en zal ook niet gebeuren. Jaren geleden, toen we nog samen waren, gingen ze gewoon mee op vakantie. Rondreizen met de auto. Superleuk.

Ik heb nog wel de Napoleon-route op de planning (dat zou ik vorig jaar september al doen, maar toen werd ik vrij heftig ziek een weekje, net op de dag dat ik zou gaan) en wil nog midden-Engeland doen. Ach, ja, dat is een luxeprobleem. Dat besef ik me. Ik moet niet klagen. Dat doe ik dan ook maar niet.

Hopelijk heb jij wel een lekkere zomervakantie of zomerperiode.