Een indrukwekkende film. Heel indrukwekkend.

Sound of Freedom.
Dat is de titel van de film.
Controversieel is het goede woord. Schijnbaar was de film al 5 jaar afgerond, maar moest men door allerlei politieke hindernissen heen om de film ook daadwerkelijk uitgebracht te krijgen.

Waar het over gaat? Dit is de officiële plot-omschrijving:

Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Batman om de kindersmokkelaars te stoppen.

Op de leidende film-website op het hele internet (IMDB), krijgt de film een score van 7.7 en dat is voor IMDB-begrippen vrij hoog. Of eigenlijk: best wel heel hoog.

Extra schrijnend is… dat dit verhaal écht gebeurd is, én dat deze walgelijke handel in uitbuiting van kinderen nog steeds actief is. Er werd echt zeer goed geacteerd, viel ons op. Ik werd er gewoon kwaad van als je ziet wat sommige zieke geesten onschuldige kinderen kunnen aandoen. Afschuwelijk.

Indrukwekkend vonden we ook dat tijdens de aftitel je een bericht zag dat er ‘a special message’ zou komen, met een countdown-teller. De meeste mensen hebben gewacht, en dat was maar goed ook: de hoofdrolspeler gaf aan dat de productiemaatschappij geen torenhoge budgetten had, en dat het goed zou zijn om deze film zoveel mogelijk aandacht te geven. Dat kon je doen via social media, maar (mooi en origineel) ook via een zogenaamd Pay It Forward-systeem. Je kon dan dus kaartjes doneren voor mensen die het financieel lastig(er) hebben, maar wel de film zouden willen of moeten zien.

Ofwel: een aanrader van jewelste, deze film. Meer informatie zie je hieronder: een link naar diverse filmwebsites en de trailer.

Meer informatie op IMDB
Meer informatie op een andere bekende film-website ‘Rotten Tomatoes‘ (geen grap)

De trailer:

De eindspeech:
(gefilmd door iemand in een bioscoop, dus matige kwaliteit)