Dronen @ The Colorfield Performance, Park Lingezegen (Arnhem)

Dronen. Ja, my guilty pleasure. Ik word er dus rustig, vredig van. Handig in mijn soms vrij drukke, jachtige leven. Als kind was ik altijd al gek op radiografisch speelgoed. Autootjes dan met name, maar ik droomde ook van vliegtuigen en helicopters. Was niet te besturen en niet te betalen. Door de komst van drones, is die droom, weliswaar tientallen jaren later, toch een beetje uitgekomen. De eerste drone(tje)s die ik had, was meer spielerei, maar tegenwoordig zijn drones (van topmerk DJI) zó geavanceerd: je moet al je best doen wil je hem crashen, want hij hangt vol met detectiesensoren en andere slimmigheden, zoals automatisch naar je terugkomen vliegen als de batterij dreigt leeg te raken. En automatisch op een meter afstand stoppen voor een object. En als de verbinding verbreekt tussen afstandsbediening en drone zelf, na 10 seconden ook weer huiswaarts vliegen, etc. Ga zo maar door.

Een vriendin van mij, wees mij recent op wat opgestelde kunstwerken in Arnhem Zuid, in Park Lingezegen. Ik had er nog nooit van gehoord: het bleek tussen Arnhem Zuid en Elst te liggen. Ben er heen gereden en het was inderdaad leuk om daar even wat dronebeelden te schieten, dus, bij deze!

Meer info zie je hierrrrrrrrr